Viime viikolla tein kevään ekan jäljen - lyhykäisen, kolmella kepillä, varman päälle. Ennen jälkeä muistuttelin vielä kepeillä, että mitä ollaan tekemässä. Jälki meni suht ok, kevään ensimmäiseksi jäljeksi.

Tänään kevään toinen jälki. Kuivahko kangasmetsä ja askelia jotakuinkin 470 ja kuusi keppiä. Jälki vanheni 35 min.

Jana ei mennyt ihan putkeen, mutta lähetin koiran jotenkin hassusta paikkaa ja se alku meni hieman hutiin, mutta löysi kuitenkin jäljen heti. Ennen ekaa keppiä muistin, että hitto, unohdin tehdä sen keppimuistutuksen....mutta turha oli huoleni. Ekalla kepillä Vappu suorastaan tipahti maahan! Voi jee, että olin tyytyväinen. Tästä herkut palkaksi. Ja jatkettiin. Koira eteni reipasta vauhtia, mutta ei hosunut. Ilmaisi kaikki kepit hienosti! Ohjaaja vain oli lopettanut (taas kerran )jäljen ihan pöljään paikkaan. Oli kanto ja sen ympärillä paljon oksia ja tikkuja. Vappu hieman sekosi ja hukkasi kepin. Mutta ohjasin sen uudestaan jäljelle ja sitten keppi jo löytyikin. Eli taas kerran ohjaajan oma vika Huuto.

Mutta ei voi olla kuin tyytyväinen koiran työskentelyyn. Katja kyllä antoi tunnustusta myös ohjaajalle, joka kerrankin.....työskenteli rauhassa ja keskittyneesti.

Esineruutu tehtiin myös. Yksi esine oli ruudussa jo valmiina ja eka esine tehtiin "haamuna". Katja näytti esinettä Vapulle ja hetsattiin hieman. Sitten käänsin (tai yritin) koiran poispäin ruudusta ja kun Katja oli tullut sieltä pois, lähetin koiran ruutuun. Koira suorastaan kiisi matkaan ja teki raivokkaasti töitä. Esine löytyi miltei heti ja Vappu suorastaan hyppäsi syliini luovuttamaan esinettä. Patukalla revittely palkaksi. Lähetin seuraavalle esineelle ja sama homma. Koira etsi esineen vauhdikkaasti ja luovutti sen myös vauhdikkaasti. Tähän oli hyvää lopettaa. Hienosti suoriuduttu!

Perjantaina jatketaan harjoituksia.
Kiitos Katjalle seurasta Hymy