Eilen oli vapaapäivä ja ajattelin hyödyntää valoisan ajan tekemällä Vapulle pitkästä aikaa peltojäljen.

Askelia 50 ja askeleelle 51 keko NM:a.
Paalulle taas perinteinen vitonen ja sitten taas joka askeleelle kanta/päkiä makupala.

Ajoin jäljen heti sen tehtyäni. Vappu odotti sen aikaa autossa ja tiesi heti mitä on tulossa. Paalunkin sen huomasi jo kaukaa ja oli ihan täpinöissään.

Paalulta lähti rauhallisesti ja kävi joka askeleen läpi. Se, että söikö se jokaisen makupalan kanta/päkiä, on vaikea sanoa. Minusta on tosi hankala seurata syökö koira jokaisen makupalan jäljeltä. Huomasin, että muutama ainakin sinne jäi.

Nyt keskittyi jälkeen tosi hyvin. Ei nostanut päätään kertaakaan ja nenä tuhisi maata viistäen. Tsekkasi myös hyvin vikan askeleen ennen makupalapläjäystä. Hyvä, hyvä!

Seuraavalle jäljelle askeleita 55-60. ET:hän sanoi kesällä seuratessaan Vapun jäljestystä, että voi alkaa aivan hyvin lisätä askelia 5/jälki. Voisi varmaan alkaa tekemään jo pientä kaarrostakin. Nyt on tehty pelkkää suoraa.

Jäljeltä koira pois pallolla ja kahden pallon leikki pystyyn.

Pihassa otin myös tottista. Maahanmeno onnistuu hyvin makupalan avulla. Nyt malttaa jo jäädä paikalleen, kun otan muutaman askeleen koirasta poispäin. Kehun koko ajan rauhallisesti "maahan, hyvä maahan", palaan koiran luo ja palkkaan sen maahan. Siitä sitten vapautus.

Luoksetulon loppuasentoa ollaan myös treenattu sekä sivulletuloa. Mutta molemmat erikseen. Vielä ei olla yhdistelty mitään liikkeitä.  Opetan Vapun kiertämään sivulle takaa. Näin minusta saadaan varmempi suoruus sivulla istumiseen. Tätä teen sisällä seinän vieressä. Koira joutuu tulemaan suoraan.

Intoa tekemiseen koiralla riittää! Nyt vaan jo huomaa, että se kiljahtelu tulee sieltä kovin helposti, mikä ei ole ollenkaan hyvä juttu....

Kapulan suuhun ottamista ja luovutusta harjoitellaan edelleen. Nämä treenit ovat kyllä aika sekavia ;)). Kun annan koiralle kapulan edessäni, ottaa se  kovin mielellään ritolat...jossain vaiheessa pudottaa kapulan ja palaa luokseni. Nyt olen yrittänyt saada sitä heti kapulan suuhun ottamisen jälkeen luovuttamaan sen minulle makupalan avulla. Tässä vaan täytyy olla nopea. Mihinkään kapulan kiskomisleikkiin en tässä vaiheessa vielä ryhdy. Siitä Vappu kovasti tykkäisi. Muutama taisteluleikki kapulan kanssa ollaan otettu. Tiedä sitten, onko se hyvä asia.... Tästä harjoituksesta pitää saada hallitumpi ja rauhallisempi.