Tänään olimme treenaamassa Siitarin Tiinan ja Aatun kanssa.
Ensin poljin jäljen Aatulle, reilu 500 askelta ja sitten Vapulle reilu 200 askelta. Makupalat taas alkuun ja sitten vaihtelevasti sinne tänne. Jäljen loppuun taas keppi.

Esineruutu oli kapea kaistale. Ekaa kertaa kokeilin Vapulle esineruutua siten, että Tiina näytti ensin esineen Vapulle ja sitten lähti viemään esinettä. Vappu kävi tosi kuumana, oli koirassa pitelemistä! Tiina heilutteli vielä esinettä, niin että Vappu näki ja tiputti sen. Vappu kyttäsi ensin koko ajan Tiinaa ja oli menossa hänen luo. Rauhoitin koiran ja näytin kädellä eteenpäin ja sanoin esine. Kun Vappu katsoi eteenpäin, lähetin sen esineelle. Koira juoksi aikansa pöllönä ruudussa...menin avittamaan sitä ja löytyihän se esine sieltä! Kehut ja palkka pallolla. Ja uudestaan. Sama kiljunta jatkui....rauha ja lähetin koiran. Esine löytyi. Kolmas esine oli paras. Vappu juoksi suoraan sen luo ja toi minulle saaden pallon palkaksi. Vapulla oli ekaa kertaa PK-liivikin tänään päällä.
Koira autoon huilimaan ennen jälkeä. Ajettiin Aatun jälki ensin ja sitten Vappu.

Lähetin koiran aika lailla suoraan jäljelle. Hyvin löytyi jäljen alku ja alkoi rauhallisesti jäljestämään. Namien kohdalla kääntyy/palaa vielä välillä väärin päin, mutta en puutu siihen nyt. Kerran hukkasi jäljen - ihan oma moka. Nousin rinnettä ylös ja tarkoitus oli jatkaa suoraan, mutta Aatun jälki meni sen verran lähellä, että oli pakko kääntyä oikealle. Fiksuna olisin heti tuohon käännökseen laittanut makupaloja, mutta kun en, niin koira jatkoi eteenpäin  ja hukkasi jäljen. Ohjasin sen takaisin jäljelle ja heti se löytyikin. Loppujälki ajettiinkin sitten ihan ok. Kepillä pieni hetsaus, koira maahan ja herkut jakoon!
Ihan hyvin tuo meni. Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Lopuksi pääsivät vielä Aatu ja Vappu lenkillle metsään.
Kiitos Tiinalle seurasta!