Vappu nukkui taas hyvin yönsä. Kovasti se vaan vaihtaa paikkaa ja välillä putoaa lattialle. Ei kyllä ole moksiskaan. Nostan sen takaisin patjalle ja unet jatkuu. Kolmen aikaan yöllä olin valveilla ja sitten taas ennen kuutta lähdettiin käymään pissalla. Sen jälkeen jatkettiin unia ja noustiin ennen kahdeksaa.

Tänä aamuna ei puuro maistunut. Annoin raejuustoa ja sitä söi vähän.

Piti kokeilla uudestaan portin taa jättämistä. Jestas mikä meteli taas alkoi.....Vein Vapulle sinne siankorvan ja sitä se jäi sinne tyytyväisenä syömään. Sain sen aikaa siivoilla kämppää. Välillä se sieltä aina aloitti huutamisen, mutta rauhoittelun jälkeen jatkoi taas korvan syöntiä. Pakko alkaa sitä totuttamaan olemaan portin takana. Koko kämppään en sitä uskalla jättää. Sen verran touhupeppu tuo neiti on :)

Kovasti se on minun perään. Pihallakin lähtee heti perään, kun liikun. Kutsusta tulee myös luokse. Täysillä ja iloisesti!

Tänä aamuna lähdettiin Vapun kanssa käymään postilaatikolla. Ekaa kertaa kuljetin sitä hihnassa eikä tuo ollut moinaskaan. Toki matka vei aikansa, kun piti pysähtyä ihmettelemään ohi ajavia autoja ja pyöriä. Kyllä oli koira ihmeissään!

667191.jpg
Täältä me tullaan. Kiire,kiire!

667193.jpg

Hippa on ollut jotenkin vaisu. Vaikka menin polkemaan sille jäljen pellolle ja vilautin sille tarhaan jälkipaalua, se istuskeli siellä ihan hiljaa. Normaalisti nostaa karseen metelin, kun näkee, että kohta pääsee jäljelle.

Jäljen ajoi ihan hyvin ja oli selvästi mielissään , kun pääsi mamman kanssa kahdestaan hommiin.
Aamulenkillä Jukan kanssa ollessaan Hippa oli rypenyt jossain saviojassa. Lähdinkin käyttämään sitä päivällä uimassa. Kaija tuli Poldin ja Leon kanssa mukaan. Leo on Kaijan 8 viikkoinen käääpiömäyräkoiran pentu (karkeakarvainen). Se on niin pieni!! Painaa vain 1,5 kiloa.....Leo oli tosi reipas. Kävi rantavedessä lotraamassa. Harmi, kun ei tullut kamera mukaan.
Hippa varmaan ajatteli, että eikö nää kakarat lopu koskaan! Aina vaan tulee lisää...

Iltasella tuli Katja tekemään Demonille peltojälkeä. Siinä samalla tehtiin sitten Vapullekin sen eka jälki.
Ensin poljetaan maa kunnolla rikki muutaman metrin matkalta (suora siis) ja tullaan takaisin takaperin polkien maata vielä lisää ja jätetään makupalat rikkoutuneen maan kohdalle. Paalu otettiin heti käyttöön. Osaa koira sitten yhdistää paalun ja jäljen.
Laskin Vapun jäljen alkuun ihan vapaana ilman mitään hihnoja ja sanoin sille jälki. Makupalalla avitettiin, että saatiin sen katse alas makupaloihin. Heti alkoi koiran nenä käydä. Otti muutaman herkun ja sitten poistui jäljeltä. Kohta kuitenkin palasi takaisin syömään makupaloja. Kovasti kehuin ja kannustin. Kun nenä oli vielä tiukasti maassa, nostettiin pentu pois jäljeltä. Näin sille jää halu ja hinku hommaan.
Tehtiin vielä yksi jälki. Tätä nyt jatketaan. Makupaloiksi täytyy ottaa vaan nyt jotain sellaista, minkä koira saa nopeasti syötyä. Nyt niiden syöminen kesti aika kauan. Kokeillaan seuraavaksi koiranmakkaralla.

Vappu on edelleen tehnyt kaikki hädät ulos. Aamulla vien sen heti herättyämme ulos. Kun se on syönyt ja herännyt päiväuniltaan taas ulos. Ulkonahan tässä ollaan muutenkin oltu lähes koko päivä.