Viikonloppu tottisteltiin!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Minä ja Vappu olimme pe-su tottisryhmämme kanssa viikonloppua viettämässä.
Mökkielämää, koiran koulutusta, hyvää ruokaa, juomaa ja sauna sokerina pohjalla iltaisin! Nautin kovasti!

Puitteet oli meillä todella huikeat. Majoitus kartanossa ja tottiskenttänä todella iso nurmikenttä kartanomme takana.

948285.jpg

948286.jpg

948304.jpg
Marianna ja minä nukuimme koiriemme kanssa salissa. Siellä olikin ihanan viileää nukkua. Koirillekin mukava olla.

Ruuan oli Jaana hankkinut meille pitopalvelusta ja kylläpä se maistuikin!

Vappukin sai taas aimo annoksen harjoittelua autossa olemisesta ja iltaisin köllötteli sisällä häkissä. Hienosti kaikki sujui. Lauantai iltana se kuitenkin päätti tulla kanssamme iltaa istumaan ja oli punkenut itsensä häkistä ulos. Onneksi ei ollut häkkiä rikkonut. Oli jotenkin saanut vetoketjun auki ja vapaus koitti!!!  Jouduin laittamaan lukkosysteemin vetoketjun päihin. Johan alkoi tyttö pysymään häkissä. Yöt se kuitenkin sai nukkua minun vieressä...

Perjantaina katseltiin koulutusvideoita ja jutskattiin koirajuttuja, tietty! Illan kruunasi sauna. Perjantai-ilta venyi pitkälle yöhön ja la aamuna aikaisin ylös. Aamupalan jälkeen hienolle tottiskentällemme hommiin.

Vapun kanssa nakkitottista. Otettiin aina kaksi kierrosta/koirakko. Treenit ovat meillä vielä kovin lyhyet, ettei tyttö vaan pitkästy! Lopuksi aina luoksetulo, jonka jälkeen kahden pallon leikki. Siinä pallottelussa on minulla vielä paljon oppimista. Se kun ei ole ollenkaan niin helppoa, kun voisi kuvitella! Harjoitella täytyy.

948308.jpg

948283.jpg

Nakkitottiksessa täytyy pitää koko ajan mielessä, että koira seuraa oikealla paikalla. Täytyy muistaa myös oma asento. Ja liikkeiden välillä täytyy "hullutella", että koiran kontakti pysyy koko ajan minussa. Ei kuolleita hetkiä!!! Aika hyvin Vappu alkoi jo sietämään yleisöä ympärillään. Luoksetuloissa se meinasi seota, kun mamma jätti. Hyvä vaan, että on tyttö niin kovasti minun perään!

948293.jpg
Palloleikki!

Luoksetulon asennosta saimme kehuja. Olen itsekin siihen kovin tyytyväinen.
948280.jpg
Vapun ja minun kuvat ottanut Jaana

Kaikkien suoritukset videoitiin. Kuvaajana toimi pääasiallisesti Jukkis ja minä välillä tuurasin.Treenien päätteeksi katsottiin videot ja jokaisen suorituksen jälkeen palaveerattiin. Todella opettavaista!!

Sunnuntaina aloitimme jo yhdeksältä. Olimme puineet lauantain treenit videolta ja sopineet, mitä kukin tekee sunnuntaina. Apuohjaaja oli käytössä koko ajan. Harmi, kun Katja ei päässyt leirille mukaan. Olisin päässyt opettelemaan apuohjaajana olemista. Meillä kun on tarkoitus jatkossa olla toistemme apuohjaajia. Nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus sitä harjoitella.

948296.jpg

948300.jpg

Viivyimme mökillä iltakuuteen saakka. Katsoimme vielä sunnuntain treenit videolta ja spekuloimme ne. Sitten kamat kantoon, mökin siivous ja kotiin. Viikonloppu oli todella antoisa. Kaikki olivat tyytyväisiä saamiinsa ohjeisiin ja apuihin. Tästä on hyvä jatkaa!

Kiitos Minna, Heidi, Marianna, Jaana ja Jukkis seurasta! Unohtamatta Jaanan poikaa Samulia ja kaveriansa Kimiä.

Vappu pääsi vielä lopuksi leikkimään kesän dobberileirillä tapaamansa sakemanni Marin kanssa. Ja kylläpä lapsilla oli hauskaa! Kun Mari omistajineen lähti, jatkui leikit Remon ja Jamin kanssa.
948289.jpg

948292.jpg

948303.jpg
Vappu ja Remo

Kotimatka alkoi hieman ennen kuutta ja kotona olimme illalla seitsemän aikaan. Kuvittelin, että Vappu iltaruuan jälkeen kaatuu petiinsä väsymyksestä, mutta vielä mitä!!! Innolla leikki lelujensa kanssa ja riekkui.