Meillä kävi tänään mieluisia vieraita - Vapun isä Jaki emäntänsä Lean kanssa. Oli Lealle mukanaan myös nuori viikari Ego.
Ja voi sitä riemua, kun kaverukset pääsivät pellolla telmimään!


Vappu ja Jaki kirmaa


Lumi vaan pöllyää!


Vappu luminenä...

Sitten oli Egon vuoro päästä tutustumaan Vappuun. Ensin Ego oli hieman varuillaan, mutta kohta leikit sujui


Mitähän se nuoriso tässä oikein kiroilee....


No malttoi ne välillä poseeratakin


Riekkuminen käy Vapun voimille....

Illalla kävimme vielä Heidin kanssa treenaamassa.
Jäävät liikkeet oli ok. Vappu jopa istui heti käskystä, vaikkakin kuulema hitaanpuoleisesti...
Seisominen ja maahanmeno ok. Luoksetulossa oli taas sen verran vauhtia, että ihan hirvitti! Ja no joo, törmäsihän koira hieman Silmänisku. Mutta pääasia, että vauhtia piisaa edelleen.

Ja se nouto sitten. Ensin otettiin perinteisesti, että kapula minulla kädessä ja siitä käsky tuo. Vappu tarttui hanakasti kapulaan ja luovutti hienosti. Sitten koira sivulle ja heitin kapulan ihan lähelle maahan ja käsky tuo. Vappu empi hetken, annoin toisen innostavamman käskyn ja koira otti kapulan. Täytyy taas panostaa tuohon käskyn äänensävyyn. Sain siitä Heidiltä hieman noottia (kuinka ollakaan....)
Seuraavaksi heitin taas kapulan maahan, annoin käskyn ja ojensin kättä kohti kapulaa. Ei ole hyvä, jos koira alkaa nyt vaatimaan kahta käskyä ennen kapulan ottoa. Ja homma toimi!  Kolmannella kerralla koira otti kapulan jo heti ekan käskyn jälkeen!! Ja siihen sitten lopetettiin. Kyllä se siitä alkaa suttaantumaan .

Lopuksi otettiin vielä eteenmeno. "Haistoin" koirasta heti, ettei se nyt oikein tiedä, mikä on homman nimi. Se lähti etenemään, mutta sitten alkoi empimään. Juoksin Vapun perässä käskyä eteen hokien, kunnes se näki eteenmenoesineen ja juoksi suoraan sinne.

Ja treenin jälkeen meille saunaan ja kaffeelle!