Kerhomme järjesti Kalaasin P-hallissa Matchshown ja möllitokon (tosimöllit ja möllit). Menin paikalle klo 10.00 auttamaan hommeleissa. Lähinnä hoidin kanttiinia ja keittelin tukka putkella kaffeeta janoiselle kansalle. Koiria oli ihan älyttömästi ja tokoilemaankin ilmottautunut kaiketi 40 koirakkoa. Voi Tuire parkaa, tokotuomariamme, joka kipeänä hoiti urakkansa hienosti. Hatunnoston arvoinen suoritus!

Vappu viettikin sitten lähes koko päivän autossa. Hyvissä ajoin otin sen jo tutustumaan P-hallin meteliin ja valtavaan koiramäärään. Pikku maalaiskoirani olikin aivan ihmeissään, mihin joutui. Kaikennäköisiä ja -kokoisia koiria sinkoili sinne tänne ja osa piti kovaa meteliäkin. Hienosti Vappu kuitenkin käyttäytyi ja nuuskutti "kuono pitkällä" kaikkia ihania hajuja. Tutustumiskierroksen jälkeen vein koiran autoon ja menin jatkamaan hommiani.

Lopulta pääsimme kehään joskus klo 13-14 paikkeilla.
Ohessa arvosanamme eri liikkeistä:

1. Luoksepäästävyys   10
2. Paikalla olo              10
3. Seuraaminen kytkettynä   9
4. Seuraaminen vapaana     9 -> seuraamisissa ja muutenkin liikkeiden aikana piti pientä ääntelyä ja poikitti välillä


Kuva Tarja Piirainen

5. Maahanmeno                  10
6. Luoksetulo                      9 -> törmäsi hieman


Kuva T.Piirainen

7. Seisominen                     9 -> Istui ennen käskyä


Kuva T.Piirainen

8. Vapaahyppy                   7 -> aivan uusi liike Vapulle, hyppäsi kuitenkin tokalla käskyllä, mutta meni maahan seisomisen sijaan....


Kuva T.Piirainen


9. Kok.vaikutus                 9
Yhteispisteet 182
Taisimme olla jaetulla 4.sijalla kahden muun koirakon kanssa.

Eli ei hassummin ollenkaan ja Tuire the tuomari tykkäsi meidän työskentelystämme. Vappu kävi hieman kierroksilla kyllä, mutta aivan uusi tilanne koiralle. Treenikavereiden kanssa tuumittiinkin, että tällaiset olisi oikein hyvää harjoitusta koiralle kuin koiralle. Saisi hieman rikottua sitä perinteisen treenin/kisan kaavaa. Jo tuo häiriö ja odottelu on aika vaativaa koiralle.


Kuva kisapaikalta by Katja Vornanen