Voi mahoton, mitkä kelit meitä suosikaan viikonloppuna! Ei olisi parempaa säätä voinut toivoa!
Saavuin Sysmään perjantai iltana puoli kuuden maissa. Toiset olivat juuri myös tulleet paikalle.
Kannoimme tavarat sisään ja aloitimme suunnittelupalaverin pihalla upeassa auringon paisteessa.

1529816.jpg
Kuvassa vasemmalta Heidi, Riitta, Teija ja Hessu

Illan mittaan kävimme myös saunassa ja siinä tuli sitten talviturkkikin heitettyä. Vesi oli mukavan raikasta...

1529822.jpg
Kuva todistusaineistona. Uimassa on käyty! Riitta tulee perässä.
Kuvaaja Teija.

Lauantai aamuna heräsimme jo aikaisin, seitsemän maissa. Early bird catches the worm....
Aloitimme tottiksella.
Vappu ja Matse olivat ensimmäisenä vuorossa. Otimme ensin ilmottautumisen koeluontoisesti ja sitten toinen koirakko meni paikallaoloon toisen suorituksen ajaksi. Vappu oli paikallaolossa ensin.
Joka kerta kun Hessu sanoi Matselle "vapaa", nousi Vappu paikaltaan. Tipahti kyllä heti maahan, kun komensin. Toki vein sen samalle paikalle. En tiedä mikä siinä "vapaa"-sanassa sitten oli, kun itse en sitä edes käytä. Ehkä se olikin se äänensävy, millä Hessu sen sanoi. Lopulta Vappu malttoi jo pysyä maassa, kunnes tuli luoksetulon vuoro ja taas mentiin. Ja eikun käsky koiralle ja koira takaisin samalle paikalle, mistä oli liikkunut. Välillä kävin koiran luona silittämässä ja rauhallisesti kehumassa.
Nämä olivat ekoja harjoituksia Vapulle, että se on paikallaolossa toisen koirakon suorittaessa.

Sitten olikin Vapun vuoro alkaa suorittamaan. Otimme taas seuraamisia käännöksillä, kaarroksilla ja pysähdyksillä. Vappu alkoi taas "rynnimään" seuraa-käskyn kuultuaan ja siihen piti puuttua. Minun täytyy vaan olla tarkkana, että puutun siihen joka kerta, kun se vähänkin nytkähtää. Nyt olen antanut anteeksi muutamat pienet nytkähdykset.
Seuraamisessa edelleen edistämistä. Se täytyy nyt kitkeä pois. Hihnasta pakote ja lyhyitä pätkiä seuraamista ja pysähdyksiä ennenkuin koira ehtii edistämään.

Ehdittiin sen päivän aikana ottamaan kaksi kierrosta tottista. Keli oli todella lämmin, joten emme tehneet pitkiä harjoituksia.

1529819.jpg

Kaikki harjoitukset kuvattiin ja sitten niitä yhdessä katsottiin. Todella opettavaista!!!

1529817.jpg
Kartano, meidän tottiskenttä ja minä itte

Ja se täytyy sanoa, että ikävuosia tuli rutkasti lisää. Sen verran paljon naurettiin viikonlopun aikana. Hauskaa oli, kertakaikkiaan!!!! Aivan mahtava porukka!
Ja ruoka oli erittäin hyvää ja sitä oli R-I-I-T-T-Ä-V-Ä-S-T-I!!! Kiitos kokeille.

Vappu sai taas uuden poikaystävän, Reino mudin. Sitä oli kiva ajaa takaa ja nyppiä karvoista....
Ja lenkin jälkeen lapset pääsivät rantaan "uimaan".

1529823.jpg
Kännyllä otettuja kuvia

1529821.jpg
"Mentäiskö tonne...?"

1529825.jpg

Sunnuntai aloitettiin peltojäljellä. Jokainen polki koiralleen jäljet ja sitten ne käytiin yksitellen läpi, videoiden. Vappu kyllä jäljesti suht ok, mutta nyt(kin) sen mielentila ei ollut oikea. Jotenkin sellainen kunnon motivaatio puuttui. Se nosti päätään jäljeltä useamman kerran. Eka kertaa tein sille serpentiiniä ja se suoriutui niistä ihan ok.

Jälkien jälkeen kartanolle kahville ja sitten taas tottista.
Otettiin jo lauantaina Vapulle vapaana seuraamista. Ensin se vähän nöyristeli, kun selvästi kuvitteli, että tästä seuraa maahanmeno-liike. Ja välillä se rynni eteen ja teki jotain ihme voltteja....Liikkeestä maahanmeno oli nyt nopea. Ja istuminenkin onnistui kiitettävästi.
Paikallaolossa pysyi tällä kertaa, kun olin tarkkana kujin porkkana. Nyt ei lähtenyt paikaltaan kertaakaan. Välillä aina kävin koiran luona ja kehuin/silittelin.

Viikonlopusta jäi käteen päällimäisenä, että seuraamisessa Vapun edistämiseen puututtava!!!
Sunnuntaina sitten vielä "viimeinen lounas", siivoaminen ja videoiden katselu ja purku. Kello lähenikin jo kuutta, ennenkuin pääsimme lähtemään.

Ennen kotiin lähtöä Vappu pääsi vielä kunnolla uimaan.