Kävin tänään kentällä revanssimielellä eilisen kisan jälkeen.

Otin Hipan autosta ja laitoin sen heti paikallaoloon, kun täytyi juoruta yhden tutun kanssa ensin.  Välillä piippasi ja välillä oli hiljaa. Kun oli hiljaa, kehuin. Koira oli paikallaan ainakin 15 min.

Sitten seuraamista ISTUMISINEEN. Joka kerta, kun pysähdyin sanoin jo hyvissä ajoin käskyn "istu". Ja kehuin aina kun koira istui. Tehdään nyt sitten tätä jonkin aikaa muistin virkistykseksi. Yritin myös tsempata vasemmalle käännöksissä. Annoin yläkropalla koiralle jo hyvissä ajoin merkin, että olen kääntymässä vasemmalle. Ja kas, ei jäänyt koira jalkoihin.

Kaukokäskyissä ei liikkunut eteenpäin yhtään. Teinkin sen sitten vain kerran ja kehuin kovasti joka asennon vaihdon jälkeen.

No entä mitä koira tekee luoksetulossa. No sehän lähti hiippailemaan perään?!?!?! Että mitä?? Sitten tein selväksi, että sieltä ei lähdetä ja otettiin uudestaan. Painotin jälleen ISTU ja nyt koira pysyi. Kun käännyin koiraa kohti, kehuin vielä hyvästä istumisesta.  Luoksetulon pysähtymisen vahvistin sekä suullisella, että käsimerkillä. Pysähtyi aika hyvin, ei kuitenkaan "niinkuin seinään". Tämän tein vain muutaman kerran ja jo koira alkoi vikalla kerralla ennakoimaan pysähdystä. Sitten otin suoria luoksetuloja ja vaadin jo vauhtia.

Noudoissa Hippa on alkanut ennakoimaan luovutuksen jälkeistä sivulletuloa. Niin se teki nytkin. Laitoin kapulan sen suuhun ja otin luovutuksen siitä saman tien. Kiire oli tulla sivulle, mutta sanoin napakasti odota, niin ymmärsihän se. Tätä tein muutaman kerran. Toimi hyvin. Tätäkin harjoitellaan jatkossa. Turha ottaa koko noutoliikettä, kun koira noudon hallitsee. Harjoitellaan nyt luovutusta ja siinä malttia odottaa sivulle- käskyä.

Liikkeestä seisominen oli taas kovin hankalaa. Kun koira (lopulta) pysähtyi, palkkasin sen saman tien. Kun sain sen jo jotenkin pysähtymään ja käskyllä pysymään vielä paikallaan, aloin
kiertää koiraa. Hyvin se malttoi pysyä paikallaan. Kehuin rauhallisesti. Tämän liikkeen epävarmuus on ihan omaa syytäni. Alussa käytin käskyä Odota. Sitä kun käytetään lenkillä, kun halutaan, että koira pysähtyy. Mutta tässä liikkeessä se jotenkin tuntui "lepsulta" käskyltä. Siirryin Seis-käskyyn ja välillä se taisi olla Seiso. En oikein vieläkään tiedä, mikä käsky olisi paras ja tehokkain. Ei siis ihme, jos koirakin on epävarma.