Tänään päästiin Vapun kanssa taas maneesiin tottistelemaan. Treenit veti taas Riikka.
Vapulle otin seuraamista ja painotus oikealle käännöksiin.
Käännökset olen tehnyt terävästi oikealle ja  nyt Riikka neuvoi tekemään ne väljästi, kaartaen. Tämä tuntuikin ihan hyvältä ja koirakin oli tuntumassa koko ajan. 
Riikan mielestä Vapun seuraaminen näyttää todella hyvälle.Kontakti pitää ja on oikealla paikalla koko ajan, mutta! heti kun tempo vaihtuu reippaammaksi, koira loittonee minusta hieman. Tässä täytyy nyt olla tarkkana. Tätä samaahan on ollut havaittavissa aiemminkin. Tänään se sitten taas tuli ilmi, kun tein pidemmän pätkän seuraamista.
Seuraamisessa tein myös muutaman täyskäännöksen - ihan ex tempore. Itsestä ainakin tuntui, että koira oli heti sivullani käännöksen jälkeen. Kysyinkin jälkikäteen, että miltä ne täyskäännökset näytti, kun ovat meille vielä uusi asia, niin yleisöstä todettiin, että nopsaan koira teki ne, mutta melko väljästi. Noo, tämähän me korjataan ajallaan.

Seuraaminen siis sujuu tällä hetkellä, mutta taas tuli pientä noottia perusasennosta. Ja sitähän kun ei olla yhtään treenattukaan!?!?!......lisää treeniä nyt sitten vaan. Täytyy jatkaa sitä pallon kanssa sivulletulo-harjoitusta. Sitä on helppo tehdä vaikka lenkeillä.

Seuraavaksi otettiin liikkeestä maahanmeno. Ilmoitin Riikalle, että varmistaakseni maahanmenon heti ekalla käskyllä, annan koiralle pakotteen samalla kun käskytän. No Vappuhan meni maahan heti. Tuntui siltä, että olisi mennyt maahan ilman pakotettakin. Otettiin uusiksi, jonka seurauksena seuraa-käskyn saatuaan, koira jää paikalleen ja tarjoaa maahanmenoa. Minä käskytän uudestaan seuraa ja kun koira seuraa kunnolla, käsky maahan. Koira suoritti, mutta jotenkin ryömien/liukuen. Palkkasin tästä kuitenkin heti. Itsellä edelleen tuon sanan "maahan" opettelu paikallaan.

Yleisesti ottaen Riikka oli sitä mieltä,että hyvällä mallilla on asiat ja ollaan treenaamisessa jo pitkällä Vapun kanssa.

Täytyy sanoa, että olen itsekin aika pirun tyytyväinen tuohon prinsessaan ja tietysti myös itseeni!
Ei ole Heidillä käynnit menneet hukkaan! (Heidi the orjapiiskuri....)

***************************************************************************

Hippa ja Vappu saivat tänään myös koiravieraan. 10-vuotias bulmastiffirouva Dora ja emäntänsä Sari Tampereelta kävivät meillä  kylässä.
Ensin Hippa pääsi pihalla tutustumaan Doraan. Hippa oli ensin hieman ihmeissään ja pitikin sellaista epävarmaa murinaa koiran nähdessään. Hippa oli vähän epävarma, että mikä tuo ruttunaamainen, hitaasti liikkuva otus on. Kävi kyllä jossain vaiheessa nuuhkaisemassa rouvan peräpäätä todetakseen tilanteen. Sen jälkeen molemmat puuhailivat omiaan pitkin pihaa.

Ennen vieraiden kotiin lähtöä pääsi Vappukin tutustumaan vanhaan rouvaan. Vappua harmitti kovasti, kun vanha rouva ei suostunut leikkimään hänen kanssaan. Ja jos rouva otti Vappuun katsekontaktia, niin hui! Vappu pomppasi metrin sivuun. Kovasti Vappu pomppi ja loikki rouvan ympärillä, mutta tuloksetta. Vappu kuitenkin hienosti kunnioitti vanhaa rouvaa. Ei ottanut minkäänlaista lähikontaktia Doraan, vaan piti hienosti turvavälin.

*******************************************************************

Taija kävi eilen kuvaamassa koiria, lähinnä Vappua.
Tässä muutama otos, jossa myös leikkikuva Hipan kanssa.
Kiitos Taijalle hienoista kuvista!

1320686.jpg

1320688.jpg

1320690.jpg