Hipan kanssa parkkiksella tottistreenit.  Tähän asti treeni on päättynyt aina noutoon ja siitä lennosta eteenmenoon ja ruokakupille. Näin ollaan saatu Hipalle nopea nouto. Nyt Hippa on alkanut kisoissa varastamaan noudossa ja muutenkin olemaan hieman liian villillä tuulella. Ei malta keskittyä olennaiseen. Viimeksi myös edisti seuraamisessa.

Nyt aloitin treenin seuraamisella. Tein normaalia enemmän seuraamista. Välillä kävelin hidasta kävelyä, tein käännökset hitaasti ja sitten taas normaalia kävelyä ja juoksua. Jos koira edisti tai muuten kadotti kontaktin, puutuin siihen heti. Ja kehut taas kun meni hyvin. Vasemmalle käännökset tuottaa edelleen hankaluuksia. Ja niitähän piti treenata jo aikoja sitten......Koirakin hukkaa itsensä, kun emäntä sählää käännöksissä. Välillä teki tosi laajan kaarroksen, kun käännyin vasemmalle. Tätä varmaan täytyis alkaa ihan oikeesti harjoittelemaan...

Seisomaan jäämisessä palkkasin heti kun koira pysähtyi kunnolla, eikä hiipinyt perään. Tätä pari kertaa.
Kaukokäskyt meni ok, vaikkakin istumaan nousemisessa se pylly hypähti eteenpäin. Kaukokäskyt otan aina kisoissa ennen kehään menoa ja tähän asti se on toiminut. Vaikka ennen kehään menoa se eka istumaan nouseminen tuottaa hankaluuksia, niin ainakin tähän asti se on sitten itse kisassa mennyt hienosti. Siksi aion tätä harrastaa jatkossakin.

Noudot otinkin, yllätys,yllätys, tähän väliin. Heitin kapulan. Koira katsoi minuun ja kapulaan, mietti hetken ja taas katsoi minuun ja sitten kapulaan. Tarkoituksella odotutin sitä. Ja sittenhän se virhe tuli. Varasti. Ilmoitin närkästykseni asiaan ja koira palasi kiltisti sivulleni. Kehuin. Odotutin hetken ja nyt koira tuijotti vain minua. Ja käskyllä kapulalle. Hieno nouto. Oli kuitenkin otettava vielä kerran, että koira tajuaa odottaa lupaa. Heitin kapulan ja tuijotin vain eteeni. Ja koira tuijottaa minua ja välillä kapulaa. Nyt malttoi odottaa loppuun asti. Ja täytyy myöntää, että se selvästi odotti sitä jättipottia, mitä ei sitten tullutkaan.

Maahanmeno meni hienosti.

Luoksetulossa pysähtyi tosi hyvin eikä sitä sen enempää.

Lopussa toin ruokakipon ulos ja aloitin taas seuraamisen. Muutamissa käännöksissä kiepsahti takaa ympäri, kun oli niin tuskallista. Seurautin jonkin matkaa ja lopulta käännyimme kohti kippoa. Hienosti Hippa seurasi, edisti tuskin ollenkaan. Ja siitä sitten käskyllä eteen ja syömään. Jälkiviisaana kyllä sitten mietin, että tätä tuskin kannattaa tämän enempää harrastaa. Hippahan viime kokeessa edisti seuraamisessa ihan kuin olisi ollut eteenmenoon lähdössä. Ja tämä harjoitus tuskin auttaa tilannetta. Hyvä minä.....Fiksua olla jälkiviisas...

Koko treenin ajan koira oli taas innolla mukana.
Lopussa vielä vähän kevennettiin "joraamisella".

432462.jpg
Hipan lempiharrastus iltaisin......Välillä matto väännetään eteiseen asti!